Het luchten van een badkamer door middel van een ventilatiesysteem lijkt in veel huizen de normaalste zaak van de wereld, echter niets is minder waar. Er zijn nog voldoende plekken waar niet tot nauwelijks wordt geventileerd in de badkamer. In dit artikel vertellen we je alles over het belang van een ventilatiesysteem badkamer.

Ventilatiesysteem badkamer: waarom?

Een gevolg van geen ventilatiesysteem in de badkamer is dat er verschillende problemen op kunnen treden. Denk hierbij aan het vormen van schimmels, vocht en er vormt een ongezonde lucht waardoor er kans ontstaat op het inademen van radon.

Radon gas is een kleurloos en geurloos radioactief gas dat van nature in de aardbodem aanwezig is. Het gas dringt zich in de woning via kleine openingen in de vloer, via naden, kieren, leidingen of via het sanitair.

Bij een slechte ventilatie van de woning kan het radon gas nergens naartoe en gaat het zich steeds meer ophopen in de woning. De radioactieve elementen in het gas gaan zich vervolgens binden aan kleine stofdeeltjes. Deze deeltjes zijn bij inademing schadelijk en kunnen op den duur longkanker veroorzaken. Kortom, een ventilatiesysteem badkamer verkleint de kans op mogelijke gezondheidsklachten!

Daarnaast zorgt badkamer ventilatie voor andere voordelen: de luchtkwaliteit verbetert en er is een lagere luchtvochtigheid. Doordat er met regelmaat wordt gedoucht in de badkamer neemt de luchtvochtigheid vaak flink toe. Dit vocht moet ergens heen kunnen. In dat geval biedt een badkamer ventilatiesysteem uitkomst.

Ventilatiesysteem badkamer op maat

Geen enkele badkamer is hetzelfde en daarom komen onze specialisten graag bij je kijken om je te adviseren van de beste ventilatiesystemen voor in jouw badkamer. Je kunt eenvoudig online of telefonisch een afspraak maken. Vervolgens vragen we jou om de situatie zo helder mogelijk te beschrijven, denk aan of jouw huidige systeem lawaai maakt. Daarna sturen we een checklist per mail toe, wij vragen dan om deze volledig mogelijk in te vullen. Deze checklist is bedoeld voor onze monteurs. Op deze manier kunnen ze zich goed voorbereiden op hun eerste bezoek en zo snel mogelijk te werk gaan met de juiste apparatuur.

Werkwijze Ventilatiespecialist: ventilatiesysteem badkamer

Wij zijn gespecialiseerd in onder andere de ventilatie in badkamers, maar ook voor de gehele luchtkwaliteit binnen jouw huis. Ventilatiespecialist houdt van helder en transparant. We communiceren alles en houden niet van een addertje onder het gras. Zo werken we bijvoorbeeld met all-in-tarieven, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Al onze tarieven zijn inclusief BTW en voorrijkosten.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..