Je mechanische ventilatie zorgt ervoor dat je gezonde lucht inademt en in een schone leefomgeving leeft. Natuurlijk wil je dat uw mechanische ventilatie haar functie goed kan blijven uitvoeren. Kies daarom voor het juiste onderhoud mechanische ventilatie voor de Ventilatiespecialist. We raden je aan om je onderhoud mechanische ventilatie eens in de 2/3 jaar te laten reinigen. Heb je vragen over het onderhoud mechanische ventilatie of heb je andere vragen? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Onze specialisten staan klaar voor je onderhoud mechanische ventilatie.

Onderhoud mechanische ventilatie: waarom is dat nodig?

Ondanks dat je het niet altijd ziet, bevat de lucht in je huis veel vocht. Door het douchen, koken en wassen ontstaat dit vocht. Deze vochtige lucht kun je verhelpen in je huis door een mechanische ventilatie. Een mechanische ventilatie zorgt dat vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd en zorgt voor nieuwe schone lucht in je woning. Om de luchtzuivering in je woning te bevorderen is onderhoud mechanische ventilatie vereist. Tijdens een onderhoudsbeurt zal onze specialist je mechanische ventilatie reinigen en wordt deze grondig nagekeken. Zodoende ben je er zeker van dat je enkel frisse lucht in jouw leefomgeving heeft.

Werkzaamheden van onze specialisten

Onze specialisten voeren graag het onderhoud mechanische ventilatie bij je uit. Onze specialisten zullen je ventilatie reinigen en vervangen indien nodig. Uiteraard zullen wij ook letten op beschadigde of kapotte onderdelen. 

Hoe vaak moet onderhoud mechanische ventilatie uitgevoerd worden?

Om te zorgen dat je mechanische ventilatie haar functie goed kan blijven uitvoeren, is het tijdig onderhouden erg belangrijk. Je ventilatiesysteem bestaat namelijk uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen hebben elk een eigen levensduur. Je ventilatie heeft eens per 2/3 jaar een onderhoudsbeurt nodig. De kanalen dienen elke 5 jaar te worden gereinigd. Daarentegen dienen de roosters en de ventielen één keer per jaar te worden gereinigd.

Wat gebeurt er als een mechanische ventilatie niet op tijd wordt gereinigd?

Wanneer je je mechanische ventilatie niet tijdig laat reinigen kan er na verloop van tijd veel vuil en vocht ophopen in jouw kanalen. De luchtafvoer wordt moeilijker gemaakt door al het opgehoopte vuil en vochtige lucht, hierdoor neemt de effectiviteit van het systeem af. Daarnaast wordt het een broedplaats voor bacteriën en schimmels. Doordat de vochtige lucht blijft hangen kunnen bacteriën en schimmels zich beter ontwikkelen. Dit kan leiden tot diverse gezondheidsklachten. Ook de temperatuur binnenshuis zal lastiger te regelen zijn. Je verwarming zal harder moeten werken om een aangename temperatuur te kunnen realiseren. 

Wist je dat een ventilatiesysteem na 2 jaar al 20% tot 30% van haar effectiviteit verliest. Hierom is het belangrijk om tijdig je onderhoud mechanische ventilatie uit te voeren.

Wat kost het reinigen van de mechanische ventilatie?

Om je zo min mogelijk kosten te laten maken, kun je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de Ventilatiespecialist. Maandelijks betaal je slechts €5,- voor 24 maanden. Hierbij voeren we 2-jaarlijkse onderhoud van de uni en reiniging van de unit uit. Natuurlijk ontvang je ook adviezen en zullen defecte onderdelen door onze specialisten opgemerkt worden.

De Ventilatiespecialist voor je onderhoud mechanische ventilatie

Bij de Ventilatiespecialist is je onderhoud mechanische ventilatie in goede handen. Met meer dan 10 jaar ervaring binnen het vak, kunnen we je mechanische ventilatie goed reinigen. Mocht je nog geen mechanische ventilatie hebben, kun je deze natuurlijk ook door onze specialisten laten installeren. Je wilt toch ook schone lucht inademen in je leefomgeving? Mochten er problemen zijn staat de Ventilatiespecialist 24/7 voor je klaar. We streven ernaar om je de beste service te verlenen. Je kunt online een offerte aanvragen, maar je kunt ook altijd contact met ons opnemen via 085 06 004 27. Komen we binnenkort bij je langs voor het onderhoud mechanische ventilatie?

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..