Je hebt het goed geregeld. Door jouw ventilatie ademt je 24/7 frisse lucht in. Dit is een van de beste dingen voor jouw gezondheid. Tenminste... als je regelmatig je ventilatie schoonmaakt. Je ventilatie schoonmaken kun je gedeeltelijk zelf doen, maar het grote werk kun je het beste laten doen door een specialist. Het is namelijk uiterst belangrijk om niets te beschadigen tijdens het schoonmaken en de ventielen exact terug te zetten hoe ze stonden. Laat je ventilatie schoonmaken door de specialisten van de Ventilatie Specialist!

Waarom je ventilatie schoonmaken belangrijk is

In je ventilatiesysteem hopen vuile deeltjes zich op. In het ergste geval komen deze vuile deeltjes weer terug naar binnen. Hierdoor ontstaan er vreemde geurtjes en vochtproblemen. Een stoffig ventilatiesysteem heeft minder capaciteit. Dit houdt in dat er minder schone lucht naar binnen komt. Daarnaast kan de ventilator meer geluid gaan maken. Dit wil je natuurlijk allemaal niet. Daarom is het belangrijk om je ventilatiesysteem goed te onderhouden.

Hoe vaak moet ik mijn ventilatie schoonmaken?

Een terechte vraag, je wilt natuurlijk zoveel mogelijk schone lucht in jouw ruimte. Natuurlijk hangt de hoeveelheid dat je ventilatie schoongemaakt moet worden ook af van de luchtkwaliteit in jouw ruimte. Rook je bijvoorbeeld thuis? Dan zal je ventilatie vaker schoongemaakt moeten worden. Om te voorkomen dat bacteriën, ziektes, ongedierte en schimmels zich ontwikkelen raden we je aan om tussen de drie en de vijf jaar jouw gehele ventilatiesysteem te laten reinigen. Wij begrijpen dat je ventilatie schoonmaken een flinke klus kan zijn, schakel daarom onze experts van de Ventilatie Specialist in. Zij maken graag je ventilatie voor je schoon. 

Ventilatie schoonmaken: wat kan ik zelf doen?

Een aantal dingen kun je zelf schoonmaken. De toe- en afvoeropening kun je zelf met een sopje schoonmaken. Deze wordt vaak zwart van kleur als er vuil ophoopt. Door ze af te nemen met een doek neem je het ergste vuil weg. Het interne ventilatiesysteem moet worden onderhouden door een bedrijf zoals de Ventilatie Specialist. Wij geven je ventilatie een uitgebreide schoonmaakbeurt en inspecteren het systeem. Zo kunnen we gemakkelijk lekkages of andere defecten ontdekken.

Stappenplan ventilatie schoonmaken

Het onderhouden en schoonmaken van je ventilatie kun je het beste uitbesteden aan een van onze specialisten, maar je kunt een gedeelte zelf doen. Wij hebben een stappenplan voor je opgesteld om je ventilatie schoon te maken, namelijk:

  1. Haal de stekker uit het stopcontact en wacht ongeveer 10 seconden voordat je de box opent. De ventilator blijft namelijk nog even draaien. Daarna kun je de deksel van de ventilatiebox openen.
  2. Maak de ventilatiebox schoon door het vuil te verwijderen met een stofzuiger of een borstel. Als het vuil hardnekkig is, kun je proberen het voorzichtig weg te krijgen met een plat voorwerp, zoals een schroevendraaier. Verwijder de laatste restjes met een vochtige doek.
  3. Sluit de box en steek de stekker weer in het stopcontact, zodat de ventilator weer begint te draaien. Soms hoor je nog wat vuil loskomen. Begin dan opnieuw bij stap 1.
  4. Vervolgens kun je nog de ventielen van de ventilatie schoonmaken. Haal de ventielen uit de behuizing. Het is belangrijk om de ventielen op de juiste manier weer terug er in te zetten. Markeer met een stift aan de binnenkant hoe het ventiel zat, zo ben je er zeker van dat je het exact hetzelfde terug zet. Maak het ventiel schoon. Gebruik een stofzuiger om het eerste deel van het kanaal te reinigen, hier hoopt het meeste vuil zich op. Plaats de ventielen terug op de juiste plek.
  5. Reinig het ventilatierooster boven de ramen. Haal indien mogelijk de kap van het ventilatierooster af. Gebruik een stofzuiger om de binnenkant te reinigen. Neem het rooster af met een vochtige doek. Maak de kap schoon en klik of draai deze weer terug op het rooster.
  6. Reinig en vervang de filters. Dit is alleen van toepassing bij een WTW Unit. De filters kun je eenmalig reinigen, daarna dienen ze vervangen te worden. Reinig/vervang de filters minimaal elk half jaar.
  7. De uitmonding van de kanalen kun je reinigen met een stofzuiger.

De ventilator is in de fabriek gebalanceerd. Hierdoor is het belangrijk dat je heel voorzichtig doet. Al bij een kleine beschadiging kan de ventilator veel geluid maken. Jouw ventilatie schoonmaken is een precisie klus. Mocht je dit niet zelf willen uitvoeren kun je een van onze specialisten inschakelen. Wij kunnen ook jouw ventilatie schoonmaken.

Ventilatie schoonmaken door de Ventilatie Specialist

Met een krachtige stofzuiger wordt het luchtkanaal van binnen geheel gereinigd. Aan het uiteinde van de slang dit een speciale borstel die met enige kracht de binnenzijde schoonmaakt. Het vuil wat loskomt door de borstel wordt opgezogen door de stofzuiger. Afhankelijk van het soort buis dat je hebt, kan het stof verwijdert worden met perslucht. Laat daarom uw ventilatie schoonmaken door onze specialisten van de Ventilatie Specialist. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van frisse en schone lucht. Wij zorgen voor de beste service en zijn hierdoor 24/7 voor jou bereikbaar. Tevens zijn wij actief in heel Nederland, we komen graag bij jou langs! Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..