Onderhoud aan jouw ventilatiesysteem

Door middel van mechanische ventilatie adem je 24/7 frisse lucht in. Dit systeem heeft regelmatig onderhoud nodig. Als je dit niet doet, kan jouw systeem een verzamelplek worden voor vuil en vocht.

Wij raden dan ook aan om de mechanische ventilatie eens in de 2 tot 3 jaar te laten reinigen. Als jouw ventilatiebox inmiddels verouderd is of te veel lawaai maakt, kunnen onze specialisten deze ook direct vervangen. Dit zorgt voor minder geluid en een betere luchtkwaliteit.

Reinigen mechanische ventilatie

Jouw ventilatiesysteem bestaat uit de WTW Unit of de ventilatiebox, luchtkanalen en luchtroosters. Een kleine motor zorgt ervoor dat vuile lucht wordt afgezogen. Hierdoor ontstaat onderdruk en trekt er op een natuurlijke wijze frisse lucht op via de luchtroosters. Onze experts zijn gespecialiseerd in het reinigen van ventilatiesystemen. Hierdoor kan de lucht goed blijven doorstromen en garanderen we jou een gezond binnenklimaat!

Waarom is onderhoud belangrijk?

Onderhoud is belangrijk om te voorkomen dat je ventilatiesysteem minder goed werkt of juist averechts werkt. Als je geen onderhoud pleegt aan je ventilatiesysteem, kunnen stof, bacteriën, vet en schimmels zich ophopen in de luchtkanalen, wat kan leiden tot vervuilde lucht en lawaai van de installatie.

Het is van groot belang om regelmatig onderhoud uit te voeren om je gezondheid te waarborgen. Gebrek aan onderhoud kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, huidproblemen en chronische verkoudheid.

Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden aan jouw ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem bestaat uit verschillende onderdelen die niet altijd op hetzelfde moment onderhoud vergen. Een ventilatiebox heeft vaak maar eens per twee jaar onderhoud nodig, de kanalen elke 5 jaar en de roosters en ventielen een keer per jaar. Wil je graag een afspraak maken voor een onderhoudsbeurt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, en we helpen je graag verder!

sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..