Voer jij regelmatig ventilatie onderhoud uit? Dit is erg belangrijk voor je ventilatiesysteem. Zonder regelmatig onderhoud kan het zijn functie verliezen. Slecht onderhoud leidt niet alleen tot vervuilde lucht, maar ook tot een hogere energierekening. Investeer in frisse binnenlucht en kies voor ventilatie onderhoud door de experts van de Ventilatiespecialist.

Waarom is ventilatie onderhoud nodig?

Hoewel sommigen denken dat ventilatieonderhoud overbodig is, bewijst de realiteit het tegendeel. Over de jaren heen kan je ventilatiesysteem vervuilen. Het zuigt vuile lucht op, maar niet alles wordt naar buiten getransporteerd. Sommige van deze vervuilingen, zoals vocht en deeltjes van koken, douchen en zelfs ademen, blijven in je ventilatiebuizen hangen. Zonder regelmatig ventilatie onderhoud raken de kanalen verstopt, wat het binnenklimaat en je gezondheid kan beïnvloeden.

Wanneer is ventilatie onderhoud nodig?

Enkele kenmerken dat het tijd is voor een ventilatie onderhoud:

 • Beslagen ramen in je woning
 • Schimmel in de badkamer of wc
 • Gezondheidsklachten zoals een droge keel of hoesten
 • Afwijkende luchtvochtigheid in de woning
 • Verhoogd geluid van de ventilatie
 • Als het laatste ventilatie onderhoud meer dan 4 jaar geleden is
 • Een kamer die nooit helemaal stofvrij is
 • In huizen met huisdieren, vanwege extra vocht en stof

 

Hoe onderhoud je een ventilatiesysteem?

Het uitvoeren van een ventilatie onderhoud is een taak voor specialisten. Onze experts bij de Ventilatiespecialist zorgen voor grondige reiniging, van het schoonmaken van afzuigventielen tot het reinigen van de binnenkant van ventilatiekanalen.

Voordelen ventilatie onderhoud

Regelmatig ventilatie onderhoud biedt meerdere voordelen, zoals:

 • Minder geluid van de ventilatiebox
 • Lagere energierekening
 • Minder stof in huis
 • Beter binnenklimaat
 • Verlengde levensduur van je ventilatiesysteem

Ventilatie onderhoud contract

Wist je dat je bij de Ventilatiespecialist een aantrekkelijk onderhoudscontract kunt afsluiten? Voor slechts €5,- per maand, gedurende 24 maanden, zorgen we voor grondig onderhoud en reiniging van jouw ventilatiesysteem. Daarnaast voorzien we je van deskundig advies over het systeem. Wil je meer informatie over het afsluiten van een ventilatie onderhoud contract? Bekijk dan hier ons onderhoudscontract.

Bij het uitvoeren van ventilatie onderhoud letten onze experts specifiek op enkele cruciale onderdelen. Zo worden de afzuigventielen en de gehele mechanische ventilatiebox grondig schoongemaakt, aangezien deze onderdelen het snelst vervuild raken. Daarnaast worden de ventilatiekanalen van binnenuit gereinigd. Onze experts gebruiken hiervoor een speciale borstel, waarmee het hele kanaal grondig geborsteld wordt. Eventuele verstoppingen worden direct verholpen. Aan deze borstel is een flexibele slang bevestigd die al het losgemaakte vuil effectief wegzuigt.

Ventilatie onderhoud door de Ventilatiespecialist.

Bij de Ventilatiespecialist adviseren we om je mechanische ventilatie elke 4 jaar grondig te laten reinigen en de ventilatiebox elke 2 jaar te laten onderhouden. Dit waarborgt een gezonde en schone woonomgeving. Onze specialisten zorgen voor een professionele reiniging van jouw ventilatiesysteem. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een ventilatie onderhoud? Vraag online een offerte aan of neem direct contact met ons op

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..