Mechanische ventilatie

Huizen worden steeds beter geïsoleerd, waardoor de natuurlijke ventilatie afneemt via de kieren en naden. Dit is de reden dat de meeste huizen sinds de jaren 80 mechanische ventilatie hebben.

Bij mechanische ventilatie zorgt een continu draaiende motor dat vervuilde lucht via luchtkanalen afgevoerd wordt. Dit gebeurt via de keuken, badkamer en het toilet. Een schakelaar of regelknop regelt de lucht die wordt afgezogen. De aanvoer van frisse lucht gebeurt via speciale ventilatieroosters of ramen met een ventilatiestand.

Onderhoud

Door mechanische ventilatie, adem je 24/7 frisse lucht in. Dit systeem  heeft regelmatig onderhoud nodig. Doe je dit niet, wordt je systeem een verzamelplek van vuil en vocht.

Wij raden dan ook aan om de mechanische ventilatie eens in de 2/3 jaar te laten reinigen. Mocht jou ventilatie box inmiddels verouderd zijn en maakt deze teveel lawaai? Onze specialisten kunnen ook direct jouw oude ventilatie box vervangen. Dit zorgt voor minder geluid en een betere luchtkwaliteit.

Vervangen

Is jouw mechanische ventilatie toe aan vervanging? Onze specialisten vervangen eenvoudig jouw oude ventilatie box op een professionele manier.

Een nieuwe ventilatie box bespaard gemiddeld zo’n €60 tot wel €80 per jaar. De nieuwe modellen die wij gebruiken, zijn een stuk zuiniger en werken veel beter. Kies voor een optimaal binnenklimaat en laat jouw ventilatiekanalen op tijd vervangen en reinigen!

Inregelen

Als jij jouw ventilatiesysteem goed laat inregelen, kunnen slijtage en overlast voorkomen worden op langere termijn. Laat jouw ventilatiesysteem vervangen als hij veel slijtage en mankementen bevat.

sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..