Misschien denk je er niet altijd aan, maar je ventilatiesysteem heeft regelmatig onderhoud nodig om zijn functie te behouden. Een goedwerkende WTW unit zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Je wilt dit behouden, daarom is een WTW Unit onderhoud uitvoeren van groot belang. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt uitvoeren, maar wij raden een uitgebreid onderhoud aan door een van onze experts. Zo ben je verzekerd van schone lucht in huis.

Je WTW-installatie raakt door de jaren heen behoorlijk vervuild, en dit kun je niet voorkomen. De vervuiling wordt veroorzaakt door onze dagelijkse activiteiten, zoals koken, douchen, wassen en drogen. Wist je dat een gemiddeld gezin dagelijks 10 tot 15 liter vocht produceert? Het is belangrijk om tijdig schoon te maken voor een gezonde luchtkwaliteit in huis.

Waarom heeft je WTW Unit onderhoud nodig?

De lucht in je huis bevat veel vocht, ook al zie je dat niet altijd. Dit vocht ontstaat door dagelijkse activiteiten en hier kun je dus niks aan doen. Je WTW Unit zorgt voor schone lucht in jouw huis. Een WTW Unit voert vervuilde lucht af en zorgt voor schone lucht. Door onderhoud aan je WTW-unit uit te voeren, zorg je ervoor dat je altijd schone lucht in je woning hebt. De lucht in je woning is na het onderhoud weer helemaal fris!

Hoe werkt WTW Unit onderhoud?

Met WTW Unit onderhoud bedoelen we dat het hele systeem nagekeken en schoongemaakt wordt. Daarnaast worden de filters vervangen, de ventielen afgesteld (waar nodig)  en wordt de WTW Unit gereinigd. De kanalen worden van binnen geheel gereinigd door middel van een speciale roterende borstel. Door het gebruik van deze speciale borstel komt al het stof vrij. Dit stof wordt afgevoerd met een afzuigbox die aangesloten wordt op de kanalen. 

In de loop van de jaren raakt uw WTW Unit vervuild van binnen door stof en ander vuil. Hierdoor is het belangrijk om de WTW Unit van binnen goed te laten reinigen. Mocht een filter vervangen moeten worden, kun je dit gemakkelijk zelf doen. 

Het onderhouden van een WTW Unit kan ingewikkeld zijn. Daarom raden wij je aan het WTW Unit onderhoud door een van onze specialisten van de Ventilatie Specialist uit te laten voeren. Onze specialisten pakken ook de warmtewisselaar aan. Zo weet je zeker dat je WTW Unit weer helemaal schoon is!

Hoe vaak moet een WTW Unit onderhoud gedaan worden?

Wij raden je aan om je WTW Unit minimaal één keer in de vier jaar een onderhoudsbeurt te geven. Bij een grote onderhoudsbeurt worden de ventielen, je WTW Unit en de toevoer- en afvoerkanalen direct gereinigd. Daarnaast raden wij je aan om iedere 6 maanden de filters in je WTW Unit te vervangen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen. Iedere 2 jaar dient een kleine onderhoudsbeurt plaat te vinden bij je WTW Unit. Hierbij worden de ventielen van de kanalen gereinigd en je WTW Unit zelf.

Kan ik zelf een WTW Unit onderhoud uitvoeren?

Indien je geen ervaring heeft met het uitvoeren van een WTW Unit onderhoud, raden wij je af om de WTW Unit geheel uit elkaar te halen om schoon te maken. Natuurlijk kun je wel zelf de filters vervangen. Wij leggen je graag uit hoe je jouw filters vervangt in het volgende stappenplan:

 • Trek de stekker uit het stopcontact.
 • Haal de oude filters voorzichtig uit je WTW installatie. De oude filters kun je weggooien bij het restafval.
 • De schone filters haal je uit de verpakking.
 • Schuif deze om het metalen frame in je WTW installatie.
 • Stop de stekker weer in het stopcontact.

Je WTW Unit zal opnieuw opstarten en is weer gereed om je huis te voorzien van schone lucht. Houd ten alle tijden wel de gebruiksaanwijzing van je WTW Unit bij de hand. 

Het voordeel aan het op tijd vervangen van je filters is dat stof en bacteriën minder in je huis voorkomen. Daarnaast verbruikt de WTW Unit minder energie als de filters schoon zijn en hierdoor gaat de WTW Unit langer mee.


WTW Unit onderhoud: de voordelen

Wanneer je tijdig je WTW unit onderhoud laat uitvoeren profiteert je van verschillende voordelen. Deze voordelen zijn:

 • Optimaal wooncomfort in schone lucht.
 • Geen last van onaangename en vieze geurtjes.
 • Je WTW Unit hoeft minder hard te werken en geeft hierdoor minder lawaai.
 • Je hebt minder gezondheidsklachten.
 • Problemen omtrent je WTW Unit kunnen onze specialisten op tijd constateren en verhelpen.
 • Door regelmatig goed te onderhouden gaat je WTW Unit langer mee.

 

Tips voor uw WTW Unit

Tot slot hebben wij nog twee belangrijke tips voor je, namelijk:

 • Mocht je extra frisse lucht willen, adviseren wij om je raam dagelijks maximaal 15 minuten open te laten staan. Maar let op, laat de ramen niet te lang open staan.
 • Laat je ventilatiesysteem te alle tijde aan staan. Zo weet je zeker dat je 24/7 schone lucht heeft.

WTW Unit onderhoud door Ventilatie Specialist

Je wilt natuurlijk ook dat je WTW Unit lang mee gaat en zorgt voor voldoende frisse lucht in jouw omgeving. Laat je WTW Unit onderhoud uitvoeren door onze specialisten van de Ventilatie Specialist. De Ventilatie Specialist is dé specialist van Nederland op het gebied van reinigen, plaatsen en onderhouden van je ventilatiesysteem. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je ook goed adviseren. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van een schone en frisse omgeving. Neem gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..