Het is belangrijk om het onderhoud ventilatiesysteem tijdig uit te voeren. De specialisten van de Ventilatiespecialist voeren dit onderhoud graag voor je uit. Met meer dan 10 jaar ervaring binnen het vak, kun je rekenen op het goede werk van onze specialisten. Het onderhoud ventilatiesysteem is zeer belangrijk om de schone lucht binnen jouw leefomgeving te behouden. Heb je het onderhoud ventilatiesysteem al uitgevoerd? Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt over het onderhoud ventilatiesysteem.

Waarom is het onderhoud ventilatiesysteem belangrijk?

Het onderhoud ventilatiesysteem is zeer belangrijk omdat je ventilatie anders stof, bacteriën en vocht gaat opslaan. Wanneer dit wordt opgeslagen heeft dit veel effect op de luchtkwaliteit in je huis, de werking van het ventilatiesysteem en op jouw gezondheid. Tijdens het onderhoud ventilatiesysteem worden alle luchtkanalen gereinigd. Natuurlijk worden ook de ventilatie box en de ventielen schoongemaakt en nagelopen. Wanneer er defecten worden gedetecteerd kunnen onze specialisten dit direct aangeven en eventueel verhelpen. Onze specialisten stellen je systeem optimaal af, zodat je weer de beste luchtkwaliteit in huis heeft. 

Het onderhoud ventilatiesysteem tijdig laten uitvoeren is zeer belangrijk voor de gezondheid van jou en de anderen binnenshuis. Door een goed werkend ventilatiesysteem wordt er een gezonde luchtvochtigheid gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat klachten zoals slaapproblemen, huidklachten, hoofdpijn, longaandoeningen en allergieën voorkomen worden.

Hoe vaak moet onderhoud ventilatiesysteem uitgevoerd worden?

Hoe vaak je het onderhoud ventilatiesysteem moet uitvoeren is afhankelijk van het soort ventilatie. Bij natuurlijke ventilatie wordt gebruik gemaakt van een ventilatierooster. We raden je aan om het dan één keer per half jaar schoon te maken. Mocht je een mechanische ventilatie hebben, raden we je aan om ten minste iedere vier jaar je ventilatie te reinigen. Dit geldt ook voor de WTW units. Echter moeten de filters bij een WTW unit jaarlijks gereinigd worden.

Heb je een mechanische ventilatie of een WTW unit?

Er zijn verschillende vormen van ventilatie. Het ene ventilatiesysteem zuigt enkel vervuilde lucht af. Dit wordt een mechanische ventilatie genoemd. Een WTW unit zuigt vuile lucht af, maar blaast ook schone, verwarmde lucht terug je woning in. Om er achter te komen welk type ventilatie je hebt, kun je kijken naar de grootte van de ventilatiebox. Is je ventilatiebox ongeveer net zo groot als een wasmachine, dan heb je een WTW. Is deze ongeveer zo groot als een beeldscherm, dan heb je een mechanische ventilatiesysteem. Je kunt ook kijken naar de ventielen in het plafond of in de muur. Wanneer de ventielen enkel in de keuken, wc en badkamer zitten, heb je een mechanische ventilatie. Zitten de ventielen op meerdere plekken, dan heb je een WTW unit.

Onderhoudscontract voor je ventilatiesysteem

Bij de Ventilatiespecialist bieden we je een voordelig onderhoudscontract aan. Je betaalt maandelijks een vast bedrag van €5,00 voor de aankomende maanden. Wij voeren dan de volgende acties uit:

  • 2-jaarlijks onderhoud van de unit
  • 2-jaarlijkse reiniging van de unit
  • Advies over het juist gebruik van uw ventilatiesysteem

 Mocht je vragen hebben over het onderhoudscontract of een contract willen afsluiten kun je uiteraard contact met ons opnemen. Ga hier naar het onderhoudscontract

Onderhoud ventilatiesysteem door de Ventilatiespecialist

Wil je het onderhoud ventilatiesysteem laten uitvoeren? De specialisten van de Ventilatiespecialist staan voor je klaar. Wij vinden het belangrijk dat iedereen kan genieten van schone en frisse lucht. Daarom is het onderhouden van je ventilatiesysteem een belangrijke taak. Laat je onderhoud ventilatiesysteem bij ons uitvoeren, wij staan 24/7 voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..