Lees hier de veelgestelde vragen plus antwoorden over alles wat met ventilatie te maken heeft. De Ventilatie specialist geeft als expert in ventileren graag antwoord op al jouw vragen! Mocht je vraag er niet tussen staan of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!

Wat doet VentilatieSpecialist nog meer?

VentilatieSpecialist beschikt over verschillende betrouwbare partners, waardoor wij allerlei uiteenlopende klussen kunnen uitvoeren. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar iemand die uw warmtepomp kan vervangen of installeren? Ook dan bent u bij VentilatieSpecialist aan het juiste adres! 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden!

Hoeveel gas bespaar ik met een WTW Unit?

Met een WTW Unit kunt u ongeveer 250 kuub gas per jaar besparen. Met deze Unit behoudt u ongeveer 80 tot 90% van de warmte die anders de woning zou verlaten. 

Moet ik de kanalen van mijn WTW Unit laten reinigen?

Ook bij een WTW Unit moeten de kanalen met enige regelmaat gereinigd worden. Als u met meerdere personen en bijvoorbeeld huisdieren woont, raken uw kanalen sneller vervuild. Daarom raden wij u aan om elke 4 jaar de kanalen van de WTW Unit professioneel te laten reinigen. Op deze manier gaat de Unit het langste mee!

Wanneer moeten de WTW filters vervangen worden?

De WTW Unit maakt gebruik van filters. Wij raden u aan om elke twee jaar een kleine onderhoudsbeurt te nemen en elke 4 jaar een grote onderhoudsbeurt. Op deze manier bent u verzekerd dat uw WTW Unit zo lang mogelijk meegaat!

Hoevaak moet ik mijn WTW Unit laten reinigen?

Het is van belang om uw WTW Unit eens in de twee jaar een kleine onderhoudsbeurt te geven. Daarnaast raden wij aan de unit elke vier á vijf jaar een grote onderhoudsbeurt te geven.

Mijn ventilatiebox maakt lawaai, wat moet ik doen?

Als uw ventilatiebox lawaai maakt, betekent dit niet altijd dat hij toe is aan vervanging. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom de box lawaai maakt. Het is wel altijd aan de raden om er een specialist naar te laten kijken.

Wanneer moet ik de mechanische ventilatie laten vervangen?

Wij raden u aan om uw ventilatiesysteem eens in de 15 jaar te laten vervangen. Op deze manier bent u verzekerd van een goed werkend ventilatiesysteem.

Bij tijdig onderhoud gaat een ventilatiesysteem zelfs nog langer mee! Het is dus belangrijk dat u regelmatig onderhoud laat plegen aan uw mechanische ventilatie.

Hoe vaak moet ik mijn mechanische ventilatie laten reinigen?

Het is aan te raden uw mechanische ventilatie eens in de twee jaar te voorzien van een 'kleine beurt'. En elke vier jaar van een 'grote onderhoudsbeurt'. Op deze manier heeft u het meeste profijt van uw ventilatie en garanderen wij dat uw ventilatie lang meegaat!

Moet ik de kanalen van mijn ventilatie laten reinigen?

In de loop der jaren raken de luchtkanalen in uw woning vervuild. Wanneer u bijvoorbeeld meerdere bewoners en huisdieren in huis heeft, raken uw kanalen sneller vervuild. Daarom raden wij u aan om uw kanalen eens in de vier jaar te laten reinigen voor optimale luchtkwaliteit!

Hoe reinigen wij uw kanalen?

Wij maken gebruik van roterende borstels die door middel van een flexibele slang in de kanalen worden gebracht. De roterende borstels zorgen ervoor dat het vuil in de kanalen los komt.

sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..