Een groot deel van de WTW Units zijn aan vervanging toe omdat ze ouder zijn dan 15 jaar. Dan werken ze minder goed en daardoor gaat er veel energie verloren. Je binnenklimaat verslechtert en daarnaast betaal je wel voor je energieverbruik. Dit wil je absoluut niet. Is jouw WTW Unit ouder dan 15 jaar of aan vervanging toe? Onze specialisten van de Ventilatie Specialist kunnen je WTW Unit vervangen.

Wat is een WTW Unit en waarom moet ik mijn WTW Unit vervangen?

In Nederland krijgen steeds meer woningen een WTW installatie. De werking van deze installatie is eenvoudig: de warmte uit de lucht die naar buiten wordt afgevoerd, wordt gebruikt om de koude buitenlucht te verwarmen voordat het je woning wordt binnen geblazen via de toevoerkanalen. Hierdoor gaat er geen warme lucht uit je woning verloren, wat leidt tot energiebesparing en lagere kosten. Een goed werkende WTW Unit zorgt voor een gezond binnenklimaat.

Het gebruik van een WTW Unit kan ook leiden tot minder stoken, wat resulteert in minder energieverbruik en lagere kosten. De technologie van WTW Units is de afgelopen jaren sterk verbeterd en de nieuwere modellen maken veel minder geluid, waardoor je kunt genieten van een rustige omgeving.

Wist je dat het vervangen van een oude WTW Unit door een nieuwe kan leiden tot een energiebesparing van maar liefst 80%? Bespaar ook op energiekosten en laat jouw WTW Unit vervangen door de experts van Ventilatie Specialist.

Wanneer moet ik mijn WTW Unit vervangen?

Inmiddels zijn de eerste generatie WTW installaties aan vervanging toe. Dit omdat deze door ouderdom minder goed functioneren. Je moet jouw WTW Unit vervangen als:

 • Je Unit 15 jaar of ouder is.
 • Je systeem niet meer of slechts gedeeltelijk zijn werk doet.
 • Je WTW Unit meer lawaai maakt dan normaal.
 • Het binnenklimaat slecht is.
 • Er vieze luchtjes in het huis blijven hangen.
 • Jij of anderen in dezelfde ruimte krijgen gezondheidsproblemen, zoals: hoofdpijn, prikkende ogen en klachten aan de luchtwegen.
 • Je filter sneller vervuild raakt.

Gemiddeld gaat een installatie 15 jaar mee, daarna moet de WTW Unit vervangen worden. Na 15 jaar begint het systeem meer geluid te maken dan je gewend bent. Hierdoor kunnen de energiekosten hoger oplopen. Oudere WTW Units gebruiken over het algemeen meer energie dan de modernere systemen die vandaag de dag leverbaar zijn. Het vervangen van de oudere WTW Units is zeer specialistisch en vergt veel tijd. Wij raden je daarom ook zeker af om dit zelf te doen.

Voordelen van WTW Unit vervangen

Een WTW Unit vervangen brengt verschillende voordelen met zich mee, zoals:

 • Een gezonder binnenklimaat.
 • Je bespaart geld op jouw energierekening.
 • Voorkom allergieën, schimmels, huidklachten, luchtaandoeningen en slaapproblemen.

Deze voordelen wil je toch ook? Laat jouw WTW Unit vervangen door de Ventilatie Specialist.

Hoe lang duurt een WTW Unit vervangen?

Als je ervoor kiest om jouw WTW unit te laten vervangen door Ventilatie Specialist, heb je een goede keuze gemaakt. Het is begrijpelijk dat je wilt weten hoeveel tijd het kost om jouw WTW Unit te vervangen. Voor het installeren van nieuwe systemen en het reinigen van de kanalen moet je rekening houden met ongeveer 4 tot 5 uur arbeidstijd.

Hoe wordt een WTW Unit vervangen?

Wij nemen je graag mee in het proces van het vervangen van een WTW Unit. Onze specialisten voeren de volgende stappen uit:

 1. Demonteren en afvoeren van de oude WTW Unit.
 2. Reinigen van de kanalen. Denk hierbij aan de afvoer- en de toevoerkanalen.
 3. Ophangen en installeren van de nieuwe WTW Unit.
 4. Aansluiten van ventilatiebuizen.
 5. Inregelen van de WTW Unit en afstellen van de ventielen per ruimte.

Wij stellen je WTW Unit zo af, zodat je kunt genieten van een schone en frisse lucht.

WTW Unit vervangen door Ventilatie Specialist

Ben je benieuwd of jouw WTW Unit aan vervanging toe is? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Bij de Ventilatie Specialist vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van een schoon, maar vooral ook een fris binnenklimaat. Laat daarom jouw WTW Unit vervangen door een van onze specialisten. Met meer dan 10 jaar ervaring, zijn we de beste in ons vak. Neem gerust contact met ons op, zodat we je advies kunnen geven over de vervanging van jouw WTW Unit.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..