Om schone binnenlucht te garanderen is het essentieel dat je beschikt over een goed werkend ventilatiesysteem. Een systeem heeft op tijd vervanging nodig om zijn functie naar behoren uit te voeren. Overweeg je ventilatie te vervangen? Laat dit dan doen door de Ventilatiespecialist. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Waarom moet ik mijn ventilatie vervangen?

Oude ventilatieboxen functioneren minder goed en kunnen leiden tot het inademen van vervuilde lucht, wat schadelijk is voor je gezondheid. Daarnaast verbruiken oudere modellen aanzienlijk meer energie. Ongeveer 2,2 miljoen huishoudens hebben nog oude ventilatieboxen die jaarlijks meer dan €80,- aan stroom kosten. Dat is meer dan een wasmachine en koelkast samen! Door je ventilatie te vervangen door een nieuw systeem, kun je jaarlijks slechts €8,- tot €16,- aan stroom verbruiken.

Wanneer moet ik mijn ventilatie vervangen?

Het vervangen van je ventilatiesysteem is essentieel om een gezond binnenklimaat te behouden. Hier zijn 5 tekenen die aangeven dat het tijd is voor vervanging:

  • Leeftijd van het systeem: Als je ventilatiesysteem 15 jaar of ouder is, dan is het meestal tijd voor vervanging. Ondanks regelmatig onderhoud, verliest het systeem na verloop van tijd zijn efficiëntie.
  • Prestatieverlies: Wanneer je merkt dat het systeem minder goed werkt, bijvoorbeeld wanneer kamers niet goed geventileerd worden of vochtproblemen ontstaan, kan dit een teken zijn dat het systeem zijn beste tijd heeft gehad.
  • Toegenomen geluidsniveau: Een goed functionerend ventilatiesysteem is vaak stil. Als je ventilatie meer geluid begint te maken dan voorheen, kan dit wijzen op slijtage of andere problemen binnen het systeem.
  • Stijging in energiekosten: Als je een onverklaarbare stijging ziet in je energierekening, kan dit komen door een verminderde efficiëntie van je ventilatiesysteem. Oudere systemen verbruiken vaak meer energie dan de nieuwere, energiezuinige modellen.
  • Onderhoud en reparaties: Als je ventilatiesysteem regelmatig gerepareerd moet worden of als je vaak onderdelen moet vervangen, is het wellicht goedkoper en efficiënter om het gehele systeem te vervangen.

Als je overweegt om je ventilatie te vervangen, biedt de Ventilatiespecialist meer dan 10 jaar ervaring en kan dit in korte tijd voor je regelen. We staan klaar om je te adviseren en zorgen ervoor dat je woning weer voorzien is van frisse en schone lucht.

Welk nieuw ventilatiesysteem is voor mij geschikt bij het vervangen van mijn huidige systeem?

Het kiezen van het juiste ventilatiesysteem voor je woning is essentieel om een optimale luchtkwaliteit te garanderen. Onze experts helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. De ruimte waarin het systeem geplaatst moet worden, speelt vaak een belangrijke rol. In de meeste gevallen is er voldoende ruimte voor een nieuw systeem, maar het is cruciaal om dit vooraf te controleren om er zeker van te zijn dat het geselecteerde systeem past bij de infrastructuur van je woning.

De capaciteit van het ventilatiesysteem dat je overweegt, is ook van groot belang. Sommige systemen kunnen een capaciteit hebben tot wel 350m³/uur, wat in principe geschikt is voor de meeste woningen. Echter, afhankelijk van de grootte van je huis en de specifieke behoeften, kun je een ander systeem nodig hebben.

Daarnaast is het aantal ruimtes waarin wordt geventileerd, zoals woonkamers, slaapkamers, keuken en badkamers, van invloed op je keuze. Bij woningen met een groter oppervlak of huishoudens van meer dan drie personen kan een krachtiger systeem of zelfs een met een CO2-sensor wenselijk zijn. Deze sensoren passen de ventilatie aan op basis van de luchtkwaliteit.

Een ander aspect om in overweging te nemen is de energiezuinigheid. Nieuwere ventilatiesystemen zijn vaak energiezuiniger en kunnen op de lange termijn kosten besparen. Bij de Ventilatiespecialist vinden we het van belang dat je een systeem kiest dat het beste aansluit op jouw specifieke situatie en wensen. Daarom nemen we graag de tijd om samen alle opties te bespreken en je te voorzien van deskundig advies.

De Ventilatiespecialist komt jouw ventilatie vervangen

De Ventilatiespecialist staat voor je klaar. Wil je advies of denk je dat het tijd is om je ventilatie te vervangen? We vinden het belangrijk dat elk huishouden geniet van een schoon binnenklimaat. Vraag via onze website een offerte aan voor het vervangen van je ventilatie of neem vrijblijvend contact met ons.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..