Last van hoge energierekeningen en zoek je naar een manier om jouw huis duurzamer te ventileren? De oplossing ligt in de innovatieve technologie van een WTW-unit (WarmteTerugWin-unit). Dit systeem biedt een slimme manier om jouw huis te voorzien van verse, gefilterde lucht, terwijl de warmte van binnenlucht wordt gebruikt om de binnenkomende koude lucht op te warmen.

Wat is een WTW-unit?

Een WTW-unit functioneert als het hart van een balansventilatie met warmteterugwinning. Het principe is gebaseerd op het ventileren van de woning zonder de warmte die in de binnenlucht aanwezig is te verliezen. Dit wordt bereikt door de warmte van de afgevoerde binnenlucht over te dragen aan de koude buitenlucht die het huis binnenkomt. Dankzij deze technologie wordt jouw huis of kantoor voorzien van verse lucht, terwijl de energiebehoefte voor verwarming aanzienlijk wordt gereduceerd.

Hoe werkt een WTW-unit?

De kern van een WTW-systeem is de warmtewisselaar. Hierin worden de afvoer- en toevoerluchtstroom naast elkaar geleid, gescheiden door een dun membraan dat warmteoverdracht mogelijk maakt zonder dat de luchtstromen zich mengen. Dit zorgt voor een efficiënte overdracht van warmte en maakt jouw woning niet alleen duurzamer maar ook comfortabeler, met een lagere energierekening als gevolg.

Voordelen van een WTW-unit

De voordelen van het installeren van een WTW-unit in jouw huis of kantoor zijn aanzienlijk:

  • Energiebesparing: Verminderde behoefte aan verwarming leidt tot lagere energiekosten.
  • Verbeterde luchtkwaliteit: Doorlopende aanvoer van verse, gefilterde lucht verbetert het binnenklimaat en de gezondheid.
  • Comfort: Geen tocht en een constante temperatuur verbeteren het wooncomfort aanzienlijk.

WTW-unit kosten en onderhoud

De initiële kosten voor de aanschaf en installatie van een WTW-unit kunnen variëren, maar de langetermijnbesparingen op energiekosten maken dit een verstandige investering. Regelmatig onderhoud, waaronder het vervangen van filters en professionele inspectie en reiniging van de wtw-unit en ventilatiekanalen, zorgt ervoor dat het systeem efficiënt blijft werken.

Voor maximale efficiëntie en levensduur van een WTW-unit, is het belangrijk om het systeem continu te laten draaien en de filters regelmatig te vervangen. Dit zorgt voor een constante aanvoer van schone lucht en voorkomt dat het systeem harder moet werken dan nodig. Bij goed onderhoud behoud je de kwaliteit van de binnenlucht en het verlengen van de levensduur van jouw wtw-unit.

 

WTW-unit laten installeren door de Ventilatie Specialist

Een WTW-unit vertegenwoordigt een slimme investering in de gezondheid van jouw binnenklimaat en jouw portemonnee. Met de juiste zorg en onderhoud kan dit systeem een aanzienlijke bijdrage leveren aan de energie-efficiëntie van jouw woning of kantoor, het comfort verhogen en helpen bij het reduceren van jouw ecologische voetafdruk. Als je overweegt een WTW-unit te installeren of als je onderhoud nodig hebt aan jouw bestaande systeem, is het raadzaam om ons in te schakelen voor advies en service op maat.

sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..