Wil jij graag een WTW installeren uitbesteden? Dan ben je bij Ventilatie Specialist aan het juiste adres. Met een WTW unit kan je flink besparen op jouw energierekening, want WTW-systemen hebben een zeer hoog rendement. Een WTW systeem zorgt ervoor dat je woning altijd is voorzien van schone en verse lucht. In dit artikel vertellen we je meer over de functie van een WTW installatie en hoe Ventilatie Specialist je hierbij kan helpen!

Wat is een WTW unit?

WTW is de afkorting voor Warmte Terug Winning. In de unit bevinden zich twee ventilatoren en een warmtewisselaar. De vervuilde, warme lucht van binnen stroomt via ventilatiekanalen naar buiten. De schone koude lucht van buiten stroomt naar binnen en de warmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte van de vervuilde lucht wordt gebruikt om de koude schone lucht op te warmen. Op deze manier gaat er nagenoeg geen warmte verloren en bespaar je flink op de stookkosten. Bovendien werkt het in de zomer juist andersom. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat de koele lucht van binnen aan de warme lucht van buiten geeft. Zo blijft het in de zomer juist koel in je woning.

Hoe werkt een WTW installatie?

In de woning zijn vaak een aantal aanzuigpunten geplaatst, zoals de keuken, badkamer en toilet. Dit zijn over het algemeen natte ruimtes. Via deze aanzuigpunten wordt de vochtige vervuilde lucht uit de woning aangezogen en stroomt langs de warmtewisselaar in de WTW unit. De binnenstromende lucht komt vaak via een aanvoeropening in het dak naar binnen. Deze lucht wordt langs de warmtewisselaar in de WTW unit gestuurd en vervolgens opgewarmd. Vervolgens wordt deze lucht via de luchtkanalen in de woning geblazen. De luchtstromen komen niet met elkaar in aanmerking, dus de schone lucht wordt niet bevuild.

WTW installeren: de voordelen

Een WTW installeren brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

  • Comfortabele woning. In de winter heb je geen last meer van ongecontroleerde luchtstromen en geniet je van fijne temperaturen.
  • Tijdens het ventileren, gaat er geen kostbare ruimte meer verloren.
  • De koude luchtstroom van buiten wordt bijna gratis voorverwarmd (tot wel 18 graden). Dit betekent dat je hiermee flink kunt besparen op jouw stookkosten.
  • Als je tijdig onderhoud pleegt aan jouw WTW installatie geniet je van een gezond binnenklimaat en voorkom je gezondheidsklachten.

WTW installeren door Ventilatie Specialist

Een WTW installatie kost tussen de €1000 en €2000. Dit bedrag is inclusief nieuwe unit en installatie. Een WTW-installatie is dus een flinke investering, maar loont zeker en verdien je binnen no time terug!

Bij Ventilatie Specialist werken wij alleen met erkende merken, zodat een goed werkend systeem een garantie is. Daarnaast moet je rekening houden met periodieke kosten, omdat de WTW unit onderhoud nodig heeft. Dit onderhoud kunnen wij ook uitvoeren. Een onderhoudscontract kan dan een uitkomst bieden. Hierbij betaal je een maandelijks bedrag en komen wij op de afgesproken dag en tijd langs wanneer er onderhoud gepland staat.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..