Wat is mechanische ventilatie?


Mechanische ventilatie regelt de luchtstroom in je huis met ventilatoren en leidingen. Het is een systeem dat in ongeveer 3 van de 10 Nederlandse huizen te vinden is, vooral in woningen gebouwd na 1975. Het regelt de luchtstroom in je huis met ventilatoren en leidingen, in tegenstelling tot natuurlijke ventilatie die werkt via ramen en kieren.

Je herkent het aan de ventielen in de keuken, badkamer en wc, die lucht wegtrekken uit de ruimte. Dit zorgt ervoor dat er voortdurend schone lucht van buiten via roosters in de leefruimtes komt. Het is belangrijk de ventilatie constant aan te houden en goed te onderhouden voor een gezonde luchtkwaliteit in huis.

Mechanische ventilatie aanleggen oud huis


Als je in een ouder huis woont, brengt het installeren van een mechanische ventilatie unieke uitdagingen met zich mee, zoals beperkte ruimte voor leidingen. We beginnen met een grondige inspectie van je huis en plannen zorgvuldig hoe en waar we alles gaan plaatsen.In oudere huizen zijn de muren en plafonds vaak niet ontworpen voor moderne ventilatiesystemen. Daarom zoeken we naar creatieve oplossingen om de leidingen netjes weg te werken, zonder het karakter van je huis aan te tasten. Dit kan betekenen dat we gebruik maken van bestaande ruimtes, zoals schoorsteenschachten of lege ruimtes achter muren en plafonds.

Daarnaast houden we rekening met de esthetiek van je huis. We kiezen ventilatieventielen en -roosters die passen bij de stijl van je woning, zodat ze niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aantrekkelijk. We zorgen ervoor dat de installatie zo min mogelijk impact heeft op de originele elementen van je huis.Tijdens het hele proces houden we nauw contact met jou om te zorgen dat de installatie aan jouw wensen en de eisen van het huis voldoet. Ons doel is om een effectief en efficiënt ventilatiesysteem te installeren dat zowel de luchtkwaliteit in je huis verbetert als het historische karakter ervan behoudt.

Ventilatiesysteem aanleggen in bestaande woning


Het integreren van een ventilatiesysteem in een bestaande woning kan als een uitdaging voelen, maar met de juiste aanpak en expertise is het goed te realiseren. De eerste stap is het bepalen van de meest geschikte locatie voor de ventilatie-unit en het plannen van de route voor de luchtkanalen. Hierbij houden we rekening met de structuur van je huis en streven we naar een minimale verstoring van je leefruimte.

We onderzoeken de mogelijkheden om de leidingen door bestaande schachten of achter wanden en plafonds te plaatsen, om de esthetiek van je huis te behouden.Daarnaast richten we ons op het optimaliseren van de luchtstroom voor maximale efficiëntie. Dit betekent dat we de plaatsing van inlaat- en uitlaatventielen zorgvuldig overwegen om een gelijkmatige en effectieve luchtcirculatie in de hele woning te garanderen. We maken ook gebruik van moderne, energiezuinige apparatuur die zorgt voor een comfortabele luchtstroom zonder dat dit ten koste gaat van je energierekening.

Ten slotte zorgen we voor een grondige uitleg en demonstratie over hoe je het systeem optimaal gebruikt en onderhoudt. Zo ben je verzekerd van een gezonde luchtkwaliteit en een comfortabel binnenklimaat in je woning, zonder zorgen over de werking of het onderhoud van je nieuwe ventilatiesysteem.

Mechanische ventilatie badkamer aanleggen


Het aanleggen van mechanische ventilatie in je badkamer is een slimme stap om vocht- en schimmelproblemen te voorkomen. In een ruimte waar dagelijks veel stoom en vocht vrijkomen, is goede ventilatie essentieel. We beginnen met het bepalen van de beste locatie voor het ventilatieventiel, idealiter zo dicht mogelijk bij de vochtbron, zoals de douche of het bad. Dit zorgt voor een directe afvoer van vochtige lucht, waardoor het risico op schimmelvorming en vochtschade vermindert.

Bij de installatie houden we rekening met de bestaande indeling van je badkamer. We streven ernaar de leidingen en de ventilatie-unit zo onopvallend mogelijk te plaatsen, zodat ze niet inbreuk maken op je badkamerontwerp of -comfort. Ook is het belangrijk dat het systeem voldoende krachtig is om effectief te ventileren, maar tegelijkertijd stil genoeg is voor een aangename badkamerervaring.

Een ander belangrijk aspect is de bediening van de ventilatie. We bieden opties voor zowel handmatige bediening als automatische sensoren die de luchtvochtigheid detecteren en de ventilatie dienovereenkomstig aanpassen. Dit zorgt voor een optimale luchtvochtigheid in je badkamer, zonder dat je zelf steeds moet ingrijpen.Door het kiezen voor professionele installatie van mechanische ventilatie in je badkamer, geniet je van een frisse en gezonde ruimte, vrij van vochtproblemen, met een systeem dat zowel efficiënt als discreet is.

Mechanische ventilatie aanleggen kosten


 Het installeren van een mechanisch ventilatiesysteem is een investering die zich terugbetaalt in energiebesparing, verbeterde luchtkwaliteit, en een gezonder woonklimaat. Bij de Ventilatie specialist bieden we verschillende opties voor het vervangen en onderhouden van je mechanische ventilatiesysteem.
  1. Vervanging van mechanische ventilatie: Voor € 385,- krijg je een nieuwe ventilatiebox van Itho Daalderop CVE-S, inclusief vakkundige installatie, een geïntegreerde vochtsensor, systeeminregeling, en de optie voor draadloze bediening tegen een extra kost van € 65. Dit pakket komt met 5 jaar fabrieksgarantie en persoonlijk uitleg en advies.
  2. Vervangen & reinigen: Voor € 480,- bieden we niet alleen de vervanging van de ventilatiebox, maar ook een grondige reiniging van de ventilatiekanalen en het afstellen van het systeem. Dit pakket omvat ook alle voordelen van het standaard vervangingspakket.
  3. Vervangen & reinigen + CO²-sensor: Voor een totaalprijs van € 598,- krijg je naast de vervanging en reiniging een extra CO²-sensor voor optimale luchtkwaliteitscontrole. Dit is een ideale optie voor een nog gezonder binnenklimaat.
Voor het onderhoud van je mechanische ventilatiesysteem bieden we ook specifieke diensten:
  1. Klein onderhoud: Voor € 170,- bieden we een uitgebreide service waarbij we de ventilatiebox grondig reinigen, een vakkundige inspectie uitvoeren, en de ventielen reinigen en afstellen. Dit pakket bevat ook een systeeminregeling en persoonlijk advies.
  2. Compleet reiniging Box + kanalen: Voor € 190,- voeren we een diepgaande reiniging van zowel de ventilatiebox als de ventilatiekanalen uit. Dit omvat ook alle diensten van het klein onderhoudspakket.
  3. Kanalen reinigen: Als je alleen je ventilatiekanalen wilt laten reinigen, kost dit € 168,-. Deze service omvat een vakkundige inspectie, het reinigen en afstellen van de ventielen, en persoonlijk advies.
Door te kiezen voor de Ventilatie specialist, ben je verzekerd van kwalitatieve service en een systeem dat efficiënt en effectief functioneert, waardoor je wooncomfort aanzienlijk verbetert. Bekijk alle tarieven hier.

Kies voor mechanische ventilatie aanleggen door de Ventilatie specialist


Ben je klaar om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren en te genieten van de vele voordelen van een modern ventilatiesysteem? Neem dan de stap en kies een mechanische ventilatie aanleggen door de experts van de Ventilatie specialist. Ons team van ervaren professionals staat klaar om je te voorzien van een op maat gemaakte oplossing die perfect aansluit bij jouw specifieke behoeften en de unieke kenmerken van je woning.

Met onze uitgebreide kennis, kwaliteitsmaterialen en aandacht voor detail garanderen wij een installatie die niet alleen efficiënt en effectief is, maar ook naadloos past binnen je huis. We zorgen voor een duidelijke uitleg en praktisch advies, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je nieuwe systeem. Wacht niet langer en zet vandaag nog de stap naar een gezonder en comfortabeler thuis.

Neem contact op met de Ventilatie specialist voor een vrijblijvende offerte of maak direct een afspraak. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en samen met jou de beste oplossing voor jouw huis te vinden. Kies voor kwaliteit, kies voor de Ventilatie specialist.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..