De keuken is vaak het centrale punt in huis. Er wordt gekookt, gegeten en geleefd. Je brengt waarschijnlijk veel tijd door in jouw keuken. Daarom is het van groot belang dat afzuigen keuken goed werkt en onderhouden wordt. Een goed afzuigsysteem in de keuken zorgt voor gezonde en schone lucht. Het is daarom van groot belang dat de afzuiging in de keuken goed werkt. In dit artikel kun je alles lezen over de afzuiging van de keuken.

Ventilatie keuken: hoe werkt afzuigen keuken?

Dit is afhankelijk van het systeem dat je hebt. De vervuilde lucht kan naar buiten worden afgevoerd via ventilatiekanalen en roosters, zodat er ruimte is voor schone en gezonde lucht. Of de vervuilde lucht wordt schoongemaakt en teruggevoerd naar de keuken. Beide systemen zorgen voor een gezond binnenklimaat in jouw keuken.

Waarom is afzuigen keuken zo belangrijk?

In de keuken hangen er vaak veel vocht, geurtjes en gevaarlijke stoffen. Er komt vocht vrij tijdens het koken, afwassen, en gebruik van de vaatwasser. Te veel vocht kan zorgen voor schimmel en vochtproblemen. Daarnaast komen er geuren vrij tijdens het koken en je wil natuurlijk niet dat deze blijven hangen. Daarom is een goede afzuiging belangrijk.

Tijdens het koken kunnen stoffen als koolmonoxide, fijnstof en stikstofdioxide vrijkomen. Deze stoffen ontstaan door verbranding. Zonder een goede afzuiging blijven deze stoffen hangen en wordt de lucht niet gezuiverd. Op den duur kunnen dan gezondheidsklachten ontstaan, zoals hoofdpijn, slapeloosheid en longklachten. Afzuigen keuken is daarom erg belangrijk.

Soorten afzuiging

Er zijn inmiddels veel verschillende soorten afzuiging voor in de keuken. Een van de eerste afzuigkappen werden verborgen in keukenkastjes. Tegenwoordig zijn de afzuigkappen prominent aanwezig in keukens en horen bij het interieur of zelfs inductieplaten met afzuiging in de plaat verwerkt. Naast een goed werkende afzuigkap is ventileren minstens zo belangrijk om verzekerd te zijn van een gezond binnenklimaat.

Zichtbare afzuigkap

Deze afzuigkappen zuigen de vuile lucht via een buis naar buiten. Deze afzuigkap bevindt zich altijd vanaf het plafond naar beneden boven het fornuis. Deze kap kan tegen de muur aan worden bevestigd of rechtstreeks van het plafond naar beneden. Dit zie je vaak bij kookeilanden.

Afzuiging in het fornuis

Uit moderne keukens zijn deze afzuigsystemen bijna niet weg te denken. Bekende merken, zoals Bosch, Siemens en AEG bieden dit aan. De afzuiging bevindt zich in het midden van de kookplaat. Deze systemen hebben als grootste voordeel dat ze een stuk effectiever zijn dan reguliere afzuigkappen boven het fornuis. Dit komt omdat de pannen een stuk dichterbij het fornuis staan. Daarnaast maakt dit systeem bijna geen geluid.

Afzuigen keuken: installateur nodig?

Ben je op zoek naar een installateur voor een afzuigsysteem in je keuken? Onze monteurs zijn gecertificeerd en we werken door heel Nederland. Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via de offerte knop en we nemen zo snel mogelijk contact met je op, zodat je op korte termijn bij ons terecht kan.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..