Wat zijn dakventilatoren?

Dakventilatoren zijn ventilatoren die op een plat of hellend dak worden geplaatst. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een dakventilator als er binnenshuis te weinig ruimte is voor een ventilatiebox. Het is een van de meest uiteenlopende ventilatiesystemen op de markt. Ze worden voornamelijk gebruikt voor utiliteitsbouw, woningbouw en industrie. De dakventilatoren beschikken over centrifugale waaiers. Ze lijken een beetje op een kleine schoorsteen.

Wil je graag een dakventilator laten plaatsen? Dan ben je bij Ventilatie Specialist aan het juiste adres. Ook voor hellende daken hebben wij de juiste tools in huis!

Hoe werken dakventilatoren?

Dakventilatoren zuigen vervuilde lucht af en zorgen dat deze via ventilatiekanalen naar buiten wordt gebracht. Op deze manier kan er weer schone lucht via ventilatieroosters naar binnen stromen. Ze bestaan uit een afzuigmotor die verbonden is met luchtkanalen en -roosters in jouw woning. De dakventilator is bestand en afgeschermd tegen vocht en andere weersomstandigheden, zodat hij goed blijft werken. Een dakventilator is een vorm van mechanische ventilatie en zorgt voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Het verschil met een mechanische ventilatiebox is dat de dakventilator op het dak zit en de mechanische box in huis zit. De dakventilator neemt geen ruimte in het huis in beslag.

Onderhoud dakventilatoren

Doordat een dakventilator vuile lucht afzuigt, raakt hij in de loop der tijd vervuild. Om een goede werking van een dakventilator te garanderen, is onderhoud eens in de zoveel tijd van belang. Gemiddeld gaat een dakventilator 15 jaar mee, daarna loont het om hem te vervangen, zodat je blijft besparen op je energiekosten.

Bij Ventilatie Specialist zijn we experts op het gebied van mechanische ventilatie, zoals het onderhouden of vervangen van mechanische ventilatiesystemen. Zo ook in het schoonmaken, vervangen en plaatsen van dakventilatoren. Tijdens een reinigingsbeurt checken we ook direct of alle onderdelen nog naar behoren werken. Als dit niet het geval is, vervangen we deze ook uiteraard meteen! Een onderhoudsbeurt van jouw dakventilator is eens in de 4 jaar noodzakelijk. Tijdens deze reiniging nemen we ook uitgebreid de luchtkanalen onder handen. Als je dit niet doet, kan het schadelijk zijn voor je gezondheid.

Compleet onderhoud aan de dakventilator

Wij voeren een complete onderhoud aan jouw dakventilator uit voor slechts €275,00. Hierbij zitten de volgende acties inbegrepen:

 • Vakkundig inspectie
 • Grondig reinigen dakventilator
 • Grondig reinigen kanalen
 • Reinigen ventielen
 • Afstellen ventielen
 • Inregelen systeem
 • Advies op maat

 

Nieuwe dakventilator

Ben je op zoek naar een nieuwe dakventilator voor de aanvoer van frisse en schone lucht in je woning? Kies dan voor dit pakket, hierbij zitten de volgende acties inbegrepen:

 • Nieuwe dakventilator
 • Verwijderen oude dakventilator
 • Grondige reiniging luchtkanalen
 • Reinigen ventielen
 • Afstellen ventielen
 • Inregelen systeem
 • Advies op maat

Voordelen dakventilatoren

Ventileren is ontzettend belangrijk, niet alleen voor je portemonnee, maar vooral voor je gezondheid. Het inademen van schadelijke, vuile lucht kan namelijk een grote invloed hebben op je gezondheid. Slaapproblemen, huidirritaties en allergieën zijn slechts een greep van de klachten die kunnen ontstaan door slechte ventilatie.

Woon jij in een huis dat na 2006 is gebouwd? Dan is mechanische ventilatie verplicht, omdat de huizen steeds beter geïsoleerd zijn en er dus nagenoeg geen schone lucht de woning inkomt. Voor mechanische ventilatie zijn er verschillende mogelijkheden, namelijk: mechanische ventilatie, WTW-installatie en dakventilatoren. Welke jij kiest, hangt af van de woning, mogelijkheden, budget en de ruimte. Je kan contact met ons opnemen voor persoonlijk advies van onze technische adviseurs

Over Ventilatie Specialist

Bij Ventilatie Specialist hebben wij meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van allerlei verschillende vormen van ventilatie. We zijn elke dag 24 uur te bereiken. Mocht jij ineens een storing of ander probleem hebben met jouw ventilatiesysteem, kan jij ons altijd bereiken. Heb je vragen of wil je graag een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op voor een passend advies op maat!

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..