Vanaf 2006 zijn ventilatiesystemen verplicht in de nieuwbouwhuizen en huizen met grondige renovaties. Wij van de Ventilatiespecialist zijn hier enorme voorstander van en vinden dat ieder huis moet beschikken over ventilatiesystemen. Een woning zonder ventilatie, zorgt voor heel veel problemen zoals vocht, schimmels maar zelfs ook gezondheidsklachten. Schaf daarom ventilatiesystemen aan bij de Ventilatiespecialist. Onze vakmannen plaatsen en onderhouden jouw ventilatiesystemen voor een optimaal schone leefomgeving.

Waarom is het goed om te ventileren in je woning?

Iedereen wilt comfortabel en gezond leven in zijn of haar eigen leefomgeving. Om dit te kunnen realiseren heeft een person 20m3 verse lucht per uur nodig. Om dit te kunnen veroorloven is er continu verse lucht in de woning nodig. Wanneer dit niet het geval is zal je dezelfde vuile lucht inademen. Bij oudere woningen gaat de lucht toevoer vaak langs gaten en kieren maar bij nieuwbouwwoningen is dit niet standaard. De luchtkwaliteit is ondermaats bij nieuwbouwwoningen en is de enige optie een nieuw ventilatiesysteem die verse lucht aanvoert en vervuilde lucht afvoert.

De gevolgen van een slechte ventilatiesystemen

Mocht je niet kiezen voor een goed ventilatiesysteem, kan dit grote gevolgen hebben. Wanneer je kiest voor goede ventilatiesystemen zal dit gunstige invloeden hebben op jouw gezondheidstoestand. Wanneer je in een leefomgeving leeft met een te hoge luchtvochtigheidsgraad, kunnen symptomen van astma en reuma verergeren, evenals de hoeveelheid huisstofmijt. Ook kun je last krijgen van hoofdpijn, slijmvorming en hoesten wanneer je in een ongezonde leefomgeving leeft. Wanneer je last hebt van vochtproblemen of vervelende geurtjes kan dit ook liggen aan jouw ventilatiesysteem. Er ontstaat condensatievocht wat resulteert op schimmels, houtrot en ongedierte. In je huis wil je geen last krijgen van al deze gebrekkigheden, daarom is het goed om te kiezen voor een ventilatiesysteem van de Ventilatiespecialist.

Soorten ventilatiesystemen

Je kunt kiezen uit 4 verschillende soorten ventilatiesystemen, namelijk:

  • Ventilatiesysteem A: Natuurlijke ventilatie. Jouw woning ventileren zou een dagelijkse gewoonte moeten zijn. Door regelmatig ramen en deuren open te zetten zorgt je ervoor dat de natuurlijke circulatie op gang is. Een natuurlijke ventilatie heeft een groot nadeel, namelijk dat het in de winter niet altijd de juiste lucht naar binnen brengt. Ook heb je geen invloed van de hoeveelheid lucht die naar binnen en buiten stroomt.
  • Ventilatiesysteem B: Enkel toevoer met ventilatoren. Verse lucht wordt aangevoerd door ventilatoren en vervolgens in je woning gepompt. Het is te vergelijken met een schoorsteen: de vuile lucht wordt naar buiten gedrongen. Tegenwoordig wordt niet meer voor deze soort ventilatiesysteem gekozen.
  • Ventilatiesysteem C: afzuiging met ventilatoren. Zo'n ventilatiesysteem voert vervuilde lucht af via roosters zoals de badkamer, keuken en toilet. Via andere roosters komt verse lucht binnen. Binnenshuis vindt ook circulatie plaats en dit systeem is makkelijk te bedienen met een schakelaar.
  • Ventilatiesysteem D: Warmterecuperatie. De afvoer van vervuilde lucht en de aanvoer van verse lucht gebeurt volledig mechanisch. Er komen geen roosters of ramen aan te pas.

 

Onze professionele keuze ventilatiesystemen

Wij raden je aan om te kiezen tussen een mechanische ventilatie en een WTW Unit. Wij leggen je graag uit wat deze ventilatiesystemen in houden.

Mechanische ventilatie
Een mechanische ventilatie zorgt voor een continu draaiende motor dat vervuilde lucht via luchtkanalen afvoert. Een schakelaar regelt de lucht en de frisse lucht komt binnen via speciale ventilatieroosters.

Meer over mechanische ventilatie

WTW Unit
Een WTW Unit zorgt voor balans met warmteterugwinning. Jouw huis wordt geventileerd zonder dat er warmte-energie verloren gaat. De binnenkomende lucht wordt op kamertemperatuur gebracht door middel van warmteterugwinning.

Meer over een WTW Unit

Prijzen ventilatiesystemen

De prijs van de ventilatiesystemen hangt af van het type dat je kiest. De verschillende tarieven van de Ventilatiespecialist vind je hier, bekijk tarieven

Het onderhouden van ventilatiesystemen

Om te zorgen dat de ventilatiesystemen goed hun functie blijven behouden, is het belangrijk om onderhoud te verlenen. Door tijdig onderhoud te verlenen ben je verzekerd van een optimaal binnenklimaat en vooral ook een gezond binnenklimaat. Ook de kans op defecten zijn kleiner, de ventilatiesystemen gaan langer mee en verbruiken minder energie.

Afhankelijk van het systeem dat je kiest, is er een passend onderhoudsprogramma bij. De kanalen zullen tijdig gereinigd moeten worden, omdat na verloop van tijd vervuilde lucht- en stofdeeltjes zich zullen nestelen in de leidingen. Ook raden we je aan om jaarlijks de filters te vervangen. Het onderhouden van ventilatiesystemen is een flinke dagtaak, daarom raden we je aan om het jezelf gemakkelijk te maken en het onderhoud van de ventilatiesystemen uit te besteden aan onze professionals. Wij zorgen dat je ventilatiesystemen optimaal blijven werken en wij letten op defecten.

Ventilatiesystemen van de Ventilatiespecialist

Wil je ook je ventilatiesystemen laten plaatsen door een professional? Dan ben je bij de Ventilatiespecialist aan het juiste adres. Wij vinden het belangrijk dat iedereen voorzien is van schone lucht in zijn of haar leefomgeving. Wij plaatsen en onderhouden je ventilatiesystemen op de juiste manier. Door onze jarenlange ervaring kunnen we je ook goed adviseren. Wil je meer weten over onze ventilatiesystemen of wil je zelf een ventilatiesysteem? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..