Om jouw woning te voorzien van frisse lucht kun je kiezen voor een dakventilator plat dak. Heb je een dakventilator plat dak nodig of wil je je huidige dakventilator vervangen? Dan ben je bij de Ventilatiespecialist aan het juiste adres! Creëer een aangename en gezonde leefomgeving voor jou en jouw huisgenoten. De dakventilator zuigt de vervuilde lucht weg, zodat er schone lucht toegelaten kan worden in je huis. Het verschil tussen een mechanische ventilatie is dat deze in het huis zit en een dakventilator plat dak, aan de buitenkant van je huis. Een dakventilator neemt dus geen ruimte in beslag binnen je woning. Laat je dakventilator plat dak installeren door de Ventilatiespecialist.

Waarom moet je een dakventilator plaatsen?

Laten we beginnen met waarom we überhaupt aanraden om een dakventilator te plaatsen. Wanneer je veel vuile en vochtige lucht inademt, kan dit gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, slaapproblemen, irritaties aan je luchtwegen en aan je longen. Sinds 2006 is het zelfs verplicht om een mechanische ventilatie in je huis te installeren.

Dakventilator plat dak reinigen

Je kunt een dakventilator plat dak vergelijken met een schoorsteen, alleen dan kleiner. In een dakventilator plat dak bevindt zich een afzuigmotor die verbonden is met het luchtrooster en luchtkanalen binnen je woning. Door het afzuigen van vervuilde lucht binnen je woning, raken je luchtkanalen vervuild. Het vuil hoopt zich op binnen de luchtkanalen. Het is daarom erg belangrijk dat je tijdig een onderhoudsbeurt voor je dakventilator plat dak laat uitvoeren.

Bij de Ventilatiespecialist zijn we gespecialiseerd in het plaatsen en reinigen van je dakventilator plat dak. Wanneer onze specialisten tijdens het onderhouden zien dat er onderdelen aan vervangen toe zijn, wordt dit uiteraard indien mogelijk direct opgepakt. Een reinigingsbeurt van je dakventilator is eens in de vier jaar nodig. Mocht je tussentijds merken dat jouw lucht vervuild raakt of dat de dakventilator plat dak minder krachtig werkt, is het zeker mogelijk om het onderhoud eerder uit te voeren. Langer dan vier jaar wachten raden we absoluut af. Langer wachten is zeer schadelijk voor het systeem en dus ook niet goed voor je gezondheid. Wanneer het systeem niet meer optimaal kan werken ademt je veel meer vervuilde lucht in.

Wat doen wij tijdens het reinigen van je dakventilator plat dak?

Tijdens het onderhouden van je dakventilator plat dak maken we je installatie schoon. Ook maken we de luchtkanalen schoon, dit doen we met een speciale ronde borstel. Met een normale borstel zal je dit zelf niet volledig lukken. Omdat je dakventilator zich op het dak bevindt, zullen wij ook je dak op gaan. Wij maken namelijk ook de dakventilator plat dak schoon, zo hoef je niet bang te zijn dat je zelf het dak op moet. Uiteraard kijken we de motor na en krijgen de ventielen een flinke onderhoudsbeurt. Mocht iets niet in orde zijn kunnen we uiteraard direct actie ondernemen. Na onze onderhoudsbeurt ben je er zeker van dat er weer schone lucht door je woning loopt.

Wanneer moet een dakventilator plat dak vervangen worden?

Wanneer je je dakventilator plat dak goed onderhoud, zal deze langere tijd meegaan. Wij willen je adviseren om na 15 jaar uw dakventilator plat dak te vervangen, ook al werkt de dakventilator nog. Je zult met een nieuwe dakventilator veel besparen op uw energiekosten. Oudere exemplaren verbruiken maar liefst 80% meer energie. Een nieuwe dakventilator is een investering, maar dit zuinige exemplaar betaalt zichzelf snel terug. Je zult dit zeker gaan zien op jouw rekening, maar je zult dit ook horen. Een nieuwe dakventilator is veel stiller dan uw oude.

Dakventilator plat dak installeren door de Ventilatiespecialist

Bij de Ventilatiespecialist kun je terecht voor verschillende soorten ventilatiesystemen, waaronder een dakventilator plat dak. Je kunt kiezen uit vele verschillende soorten ventilatoren, laat je daarom ook vooral adviseren door een van onze specialisten. Wij adviseren je graag. Neem gerust contact op of plan een afspraak in.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..