Onderhoud aan jouw WTW Unit

Je warmteterugwinning installatie (WTW) zorgt voor goede ventilatie en een comfortabele woning. Om er zeker van te zijn dat jouw systeem goed blijft functioneren en een gezond binnenklimaat te garanderen, heeft je WTW-installatie onderhoud nodig.

Onze specialisten voeren verschillende onderhoudsbeurten uit. Tijdens een onderhoudsbeurt aan je systeem wordt de installatie grondig gereinigd en gecontroleerd.

Waarom heeft jouw WTW Unit onderhoud nodig?

Je WTW-installatie gebruikt de warmte uit de vuile lucht om de schone lucht op te warmen. Deze vorm van warmteterugwinning is erg duurzaam, omdat er geen warmte verloren gaat. Daarnaast zorgt een WTW-unit voor een gezond en warm binnenklimaat. Het is echter belangrijk dat je onderhoud pleegt aan de unit. Als je dit niet doet, kan de unit een verzamelplaats worden voor schimmels, stof en bacteriën. Dit kan leiden tot een ongezond binnenklimaat en gezondheidsproblemen. Daarom is het van groot belang om onderhoud te laten uitvoeren aan je WTW-unit om dit te voorkomen.

Hoe vaak heeft de WTW Unit onderhoud nodig?

Een WTW-installatie bestaat uit een unit en luchtkanalen. Daarom voeren wij niet alleen onderhoud aan de unit, maar ook aan de kanalen. Deze kanalen kunnen namelijk ook een verzamelplaats voor stof worden. Wij raden aan om de gehele WTW-installatie elke 4 jaar een onderhoudsbeurt te geven. Daarnaast heeft de installatie iets meer onderhoud nodig en raden wij u aan om deze elke 2 jaar een onderhoudsbeurt te geven.

Wat kan ik zelf doen?

In de WTW Unit zitten filters. Deze kun je zelf vervangen. Wij adviseren om dit elke zes maanden te doen. 

Wil je graag onderhoud uit laten voeren aan jouw WTW-installatie of wil je een installatie kopen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!

sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..