Vandaag de dag worden woningen steeds beter geïsoleerd, waardoor er bijna geen lucht meer automatisch naar binnen of naar buiten kan gaan. Echter moet je woning altijd goed blijven ventileren. Maar wat is mechanische ventilatie nou en hoe werkt het? Onze experts van de Ventilatiespecialist leggen het je graag uit, het is namelijk van essentieel belang dat je mechanische ventilatie hebt om te leven in een gezond binnenklimaat.

Het begrip mechanische ventilatie

Laten we beginnen bij het begin: wat is mechanische ventilatie? Mechanische ventilatie is een centraal systeem dat ervoor zorgt dat vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd. Doordat deze lucht wordt afgevoerd blijft er alleen nog schone lucht over. Een ventilatiesysteem is continu aan het ventileren via verschillende kanalen, zoals in de keuken, de badkamer en het toilet. Ieder ventilatiesysteem waar met behulp van een motor wordt gezorgd voor de toevoer of afvoer van de lucht, valt onder de mechanische ventilatie. Wist je dat het sinds 2006 verplicht is om een mechanische ventilatie in te bouwen bij nieuwbouw en grote renovatieprojecten. Het aantal huishoudens met een mechanische ventilatie is daardoor flink toegenomen.

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Via één centrale ventilatiebox, pijpventilator of dakventilator wordt de lucht afgezogen. De vervuilde lucht wordt direct naar buiten geleid. Via een schakelaar wordt de afzuiging bediend. Mocht je geen schakelaar willen kan dit ook via een draadloze bediening. De vervuilde lucht wordt via ventilatiekanalen uit de woning gezogen. De meeste ventilatiekanalen bevinden zich in de badkamer, het toilet en in de keuken. Deze ruimtes bevatten het meeste vocht en hier ontstaat de meest vervuilde lucht. Doordat er op deze plekken afzuigpunten zijn, wordt de vervuilde lucht zo snel mogelijk afgevoerd. Wij raden je aan om 24 uur per dag te ventileren, omdat het ventilatieproces iets is dat nooit stopt. Je wilt continu in een schone leefomgeving leven, daarom is mechanische ventilatie erg belangrijk.

Waar uit bestaat een mechanische ventilatie?

Een mechanische ventilatie bestaat uit verschillende onderdelen. Deze onderdelen moeten onderhouden worden of vervangen worden. Hierom is het zeer belangrijk dat je jouw mechanische ventilatie laat checken. Jouw mechanische ventilatie bestaat uit behuizingen met aansluiting, motor waaier, printplaat, voedingskabels met stekker en sensoren. Het onderhouden van jouw mechanische ventilatie zorgt ervoor dat jouw mechanische ventilatie langer mee gaat, maar ook dat het haar functie kan blijven uitvoeren. Na verloop van tijd zul je merken dat jouw mechanische ventilatie meer geluid gaat produceren of minder goed gaat werken, dan is de mechanische ventilatie aan vervanging toe. Een oude mechanische ventilatie zorgt voor een hogere energierekening, met een nieuwe ventilatie schelen deze kosten enorm.

De voordelen van mechanische ventilatie

Er zitten vele voordelen aan mechanische ventilatie, namelijk:

  • Het is goed voor jouw gezondheid.
  • Het voorkomt schimmel en vieze geuren.
  • Creëer een goed binnenklimaat.
  • Ventilatie zelf in de hand.
  • Er komt voldoende frisse lucht binnen.

Jij wilt toch ook profiteren van al deze voordelen?

Mechanische ventilatie installeren door de Ventilatiespecialist

Mechanische ventilatie is goed om een ideaal binnenklimaat te creëren. Zorg dat jouw huis is voorzien van schone en droge lucht en dat vuile lucht wordt afgevoerd. Onze specialisten komen graag bij je langs om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen. Bij de Ventilatiespecialist vinden we het belangrijk dat iedereen kan genieten van een goed binnenklimaat en hierdoor gezond blijft. We vinden het belangrijk om jou de beste service te leveren, we zullen daarom ook 24/7 voor je klaar staan door heel Nederland. Mocht er iets zijn met jouw mechanische ventilatie, staat de Ventilatiespecialist voor je klaar!

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..