Inregelen

Als jij jouw ventilatiesysteem goed laat inregelen, kunnen slijtage en overlast voorkomen worden op langere termijn. Laat jouw ventilatiesysteem vervangen als hij veel slijtage en mankementen bevat.

Waarom is inregelen belangrijk?

Slijtage en geluidsoverlast kunnen worden voorkomen door tijdig onderhoud. De Ventilatie specialist zorgt ervoor dat uw ventilatiesysteem goed is ingeregeld en dat alles optimaal werkt.

Wat is inregelen precies?

Bij het inregelen van je mechanische ventilatie gaat het erom dat de juiste hoeveelheid lucht door je woning stroomt. Door dit correct in te stellen, maken we gebruik van een flowmeter en meten we meteen de hoeveelheid lucht die wordt afgezogen. Dit is belangrijk om de juiste apparatuur te installeren en op deze manier kunnen we de juiste capaciteit lucht op het ventilatiesysteem inregelen. Daarnaast stellen we de luchtventielen goed af.

Inregelen en wetgeving

De woningen van tegenwoordig zijn steeds beter geïsoleerd, waardoor er niet meer op een natuurlijke manier frisse lucht in je woning komt. Dit zorgt voor een ongezond binnenklimaat en daarom is een ventilatiesysteem verplicht in nieuwbouwwoningen sinds 2006. Mechanische ventilatie moet correct worden afgesteld en voldoen aan strenge wet- en regelgeving (EPB-wetgeving). Deze wetgeving zorgt ervoor dat woningen goed geventileerd worden, zonder dat warmte verloren gaat. Door je mechanische ventilatie goed te laten inregelen door experts levert dit 5 tot 6 punten op voor de energiescore van je woning.

sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..