Natuurlijke ventilatie

Dit zijn de voordelen van een natuurlijke ventilatie:

  • Goedkoop: Het openzetten van een raam of kier kost geen geld. Je gebruikt dus ook geen extra energie voor je ventilatie
  • Schone lucht: Omdat de lucht direct vanaf buiten je huis binnenkomt en niet via een systeem, heb je minimale kans op vervuiling vanuit een systeem.

Dit zijn de nadelen van een natuurlijke ventilatie:

  • Beperkte controle: Bij het gebruik van een natuurlijke ventilatie ben je zeer afhankelijk van het weer. Het is in de winter of met regen veel minder aantrekkelijk om een deur of raam open te zetten. Hierdoor heb je op sommige momenten geen goede luchtcirculatie en ventilatie.
  • Effectiviteit: Het gebruik maken van een natuurlijke ventilatie is vooral effectief voor op korte termijn, als de schone buitenlucht net naar binnen komt. Maar voor een optimaal en juist geventileerde woning voor een goede luchtcirculatie is dit onvoldoende voor op de lange termijn.
  • Tochtklachten: Als je ramen, deuren of ventilatieroosters openzet, krijg je vaak last krijgen van tocht.

Mechanische ventilatie

Dit zijn de voordelen van een mechanische ventilatie:

  • Permanente ventilatie: Een mechanische ventilatie is er niet voor eventjes, deze zorgt er 24/7 voor dat je een perfecte luchtcirculatie hebt in je woning. Het systeem kan zelfs zelfstandig detecteren welke ruimtes in je huis ventilatie nodig hebben!
  • Ideale luchtvochtigheid: De ideale luchtvochtigheid die je in jouw woning wilt hebben ligt tussen de 60 en 80 procent. Een mechanische ventilatie verzorgt voor je de juiste vochtbalans in jouw woning en bespaar je de vervelende gevolgen van een slechte ventilatie.
  • Warmteterugwinning: De koude lucht die vanaf buiten komt, wordt opgewarmd door de warme lucht die afgevoerd wordt. Hierdoor blijft het klimaat in je huis prettig en heb je ook geen warmteverlies.

Dit zijn de nadelen van een mechanische ventilatie:

  • Kans op vervuiling: De schone en frisse buitenlucht die vanaf buiten komt moet het ventilatiesysteem passeren. Als deze dus vervuild is, kan dit in de lucht terecht komen. Hierdoor is de kans op vervuiling groter dan bij een natuurlijke ventilatie. Hierdoor is onderhoud regelmatig nodig.
  • Energieverbruik: Een mechanische ventilatie verbruikt uiteraard energie in vergelijking met een natuurlijke ventilatie. Echter zijn de moderne ventilatiesystemen al 80% duurzamer dan de eerste varianten, dus zijn deze alsnog betaalbaar.

Een mechanische ventilatie kopen doe je bij Ventilatie Specialist. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies.

Een mechanische ventilatie kopen? Zo onderhoud je deze!

Je kunt al een aantal dingen zelfstandig uitvoeren om je mechanische ventilatie na aanschaf te onderhouden. Je kunt bijvoorbeeld je ventilatieroosters en ventielen reinigen. Je dient dit minimaal een keer per half jaar te doen, maar voor optimaal gebruik, doe je dit eens per maand. Je kunt alle losse onderdelen zoals de ventielen schoonmaken door middel van een sopje. De binnenkant kun je schoonmaken door middel van een stofzuiger.

De rest van de reiniging kun je laten doen door experts, zoals wij van Ventilatie Specialist!

Wil je een mechanische ventilatie kopen? Dan ben je bij Ventilatie Specialist aan het juiste adres. Vraag een offerte aan.

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..