Bij een ventilatiesysteem komt ook onderhoud kijken. Als dit niet gebeurt is er een grote kans dat na verloop van tijd het ventilatiesysteem niet meer goed de lucht reinigt. Kanalen reinigen of laten reinigen, is dus van groot belang. In dit artikel vertellen we er je alles over.

Waarom je kanalen laten reinigen?

Er komt tijdens het reinigen van de lucht door het ventilatiesysteem veel lucht door de kanalen. Deze vervuilde lucht bevat allerlei vieze stof- en vetdeeltjes . Deze deeltjes blijven na verloop van tijd steeds meer aan de wanden van de kanalen zitten. Deze laag wordt steeds dikker waardoor de luchtstroom door de kanalen steeds minder wordt en hierdoor kan de ventilator oververhit raken en meer geluid gaan produceren. Ook kunnen zich in de kanalen bacteriën produceren wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het is hierdoor van belang dat eens in de drie à vijf jaar de kanalen goed worden gereinigd door onze specialisten.

Hoe worden de kanalen gereinigd?

Onze specialisten weten precies hoe je kanalen moeten worden gereinigd. Dit gebeurt meestal met een mobiele stofzuiger en een flexibele slang met een grote borstel. De stofzuiger wordt aangesloten op een aanzuigpunt die bijvoorbeeld in de keuken zit. De borstel gaat dan in het luchtkanaal en roteert dan zodat al het vuil wat in de kanalen opgehoopt zit, wordt afgezogen. Zo wordt je luchtkanaal grondig schoon en kan het weer een paar jaar mee.

Wat kun je zelf reinigen?

Een ventilatiesysteem werkt alleen goed als de lucht vrij door de kanalen kan stromen. Dit zijn de eersten die vervuild raken, aangezien de aanzuiging van vervuilde lucht begint bij de luchtventielen. Je kunt het ventiel eenvoudig zelf reinigen door het in een sopje te laten weken en vervolgens grondig schoon te maken met een borstel. Bij het verwijderen van het ventiel dient alleen de stand van het ventiel te worden genoteerd. Dit bepaalt de hoeveelheid lucht die door de klep kan gaan. Zorg er bij het terugplaatsen van het ventiel voor dat de ventielopening ongeveer gelijk is. Dit kan gemarkeerd zijn met een markering aan de binnenkant (afhankelijk van het type klep).

Kanalen reinigen door de Ventilatiespecialist

Onze specialisten komen bij je langs en zorgen ervoor dat je luchtkanalen volledig worden gereinigd zodat deze weer een paar jaar meegaan en je lucht goed wordt gereinigd. Benieuwd naar de mogelijkheden of wat we nog meer kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Plaatsing van ventilatiesysteem in badkamer, gekoppeld aan lichtschakelaar. Klus snel voltooid binnen een uur. Maakt duidelijke afspraken.

Via WerkSpot

Zeer correct, op tijd en ervaren. Positief en aanbevelingswaardig. Bij ons is een doorvoer en mechanisch ventilatiesysteem geplaatst.

Via WerkSpot

Hele goede ervaring! De monteur kwam binnen een dag kijken wat er moest gebeuren en nog dezelfde avond kwam de offerte. De communicatie verliep soepel en de klus is snel en goed uitgevoerd. Nog geen week tussen plaatsing op werkspot en een fris geventileerd huis..: ik zou de ventilatiespecialist aan iedereen adviseren!

Via WerkSpot

Vervangen van verouderde afzuigventilator voor een nieuwe energiezuinig met afstandbediening.en het reinigen van de luchtkanalen van de badkamer keuken en wc.

Via WerkSpot

Wat een top bedrijf. Dezelfde week de klus nog gedaan in de avonduren zodat we geen vrij hoefde te nemen van werk. Wij zijn zeer content met onze nieuwe afzuigventilator met afstandbediening. We raden het iedereen aan om het door deze aardige mannen te laten doen, die erg veel verstand hebben van hun werkgebied.

Via WerkSpot
Contact opnemen
sluit

2024 © Ventilatiespecialist | All rights reserved

Een moment geduld aub..